Tietoa Pussykasta

entä jos...


Pystyisi vaikuttamaan maailman tilanteeseen ja vilpittömästi parantamaan jonkun oltavat, edes hiuskarvasen verran, tekemällä jotain mukavaa ja mielenkiintoista. Saisi näperrellä omia käsitöitä oman kaavan mukaan käyttäen miellyttäviä materiaaleja ja kokeilla uusia. Tekisi sitä hommaa rakkaudella eikä niinkään voittoa tavoittamisen takia. Olisikohan se toimiva juttu?


Pussykka® on tuore Porvoolainen, yhden naisen pyörittämä, yritys joka on saanut alkunsa halusta tukea naisten asemaa Suomessa ja kansainvälisesti. Idea syntyi puolivahingossa pieleen menneen käsityön seurauksena. Tuote lähti kehittymään ystävien innoittamana sekä halusta tehdä huumorilla hyväntekeväisyyttä. Pussykka on pussukka naisellisella vivahteella ja tuotteet muistuttavatkin naisen alapäätä - hauskalla ja ei niin suoralla tavalla. Kaikki tuotteet ovat suomalaista käsityötä ja ne ovat valmistettu Porvoossa.

Useissa maissa naisiin ja tyttöihin kohdistuu syrjintää ja väkivaltaa heidän sukupuolensa vuoksi. Pussykka haluaa kantaa kortensa kekoon naisten ja miesten välisen eriarvoisuuden kitkemisessä. Pussykka lahjoittaa 25% jokaisen tuotteen tuotosta hyvätekeväisyyteen naisten aseman parantamiseen. Jotta hyväntekeväisyys tavoittaisi naiset mahdollisimman laajasti, tukikohteet vaihtuvat vuosittain. 

Vuoden 2019 hyväntekeväisyyskohteena on Solidaarisuuden Silpomaton -kampanja, joka tekee työtä silpomista vastaista lisäämällä tietoisuutta ja tekemällä työtä paikan päällä siellä missä apua todella tarvitaan.


kuva: Heidi Ahola
kuva: Heidi Ahola" Tasa-arvo ja tasapuolisuus ovat Pussykan tärkeitä arvoja. Niihin koko liikeidea perustuu. Nyt eletään 2000-lukua, joten tasoitetaanpas sukupuolten välistä vaakalautaa vähäsen. Tuotteilla pyrin myös muistuttamaan, että seksuaalisuus ja sukupuoliasiat ovat täysin luonnollinen juttu, eikä mitään sen kummallisempaa. "


Jenny Hällfors, Pussykan Kehittäjä

SOLIDAARISUUS.FI

Pussykka mukana sukuelinten silpomisen vastaisessa työssä

Hällfors pohti syksyllä, pitäisikö hänen ohjata vuoden 2019 hyväntekeväisyysosa kotimaan työhön, mutta päätyi melko pian siihen, ettei avunsaajien kotimaalla ole hänelle lopulta mitään merkitystä. Ihmiset ovat ihmisiä kaikkialla ja yhtä arvokkaita.

"Ihmiset herkästi jaottelevat ihmisiä eri lohkoihin ja sen perusteella sitten järkeillään, että tuo hirveys tapahtuu niin kaukana meistä, ettei sillä ole väliä", Hällfors pohtii ja jatkaa heti perään: "Mutta jos maailmaa ei katsokaan niin, että ne siellä ja me täällä, vaan että tämä maailma on meidän ihmisten yhteinen, niin silloin on helpompi puuttua ongelmakohtiin.".... 

Lue koko juttu ja tutustu Solidaarisuuteen täältä.

TIETOA TUOTTEISTA

Koko idea Pussykasta lähti liikkeelle vakiotuotteista. Peruspiirakka, Pitsipiirakka ja Naku olivatkin Pussykan ikiensimmäisiä tuotteita. Nämä kangastuotteet ovat valmistettu pellava- ja puuvillakankaasta.

Pussykoiden lisäksi oli tasapuolisuuden merkeissä valmistettava Kassikka. Kassikkaa ja Pussykkaa yhdistelemällä valmistui Siemenkota -hernepussilelu lapsille, jossa tetramallinen pussykka toimii hernepussina ja kassikka taas niiden säilytyspussina. Pussykka valmistaa Siemenkotaa vain tapahtumakohtaisesti. Jokaisesta Siemenkodasta Pussykka lahjoittaa 5,00€ tapahtumajärjestäjän hyväntekeväisyyskohteeseen jonka tulee tavoittaa pääasiassa lapsia. Siemenkodasta voi olla yhteydessä suoraan Pussykkaan täältä .

Pussykka valmistaa erinäisten kangastuotteiden lisäksi myös Luomuna -mallisto. Mallistossa keskeinen fokus on ekologisuudessa ja pääasiallinen materiaali on ekologinen ja vegaaninen korkki. Luomuna -malliston ensimmäiset tuotteet olivat Vahvana -festaripussy, Kauniina -normipussy sekä Ylpeänä -festari- ja normipussy. 


Pussykan arvot ovat koko liikeidean takana, siksi on pyritty nostamaan näitä tärkeitä asioita esille, kuten tasa-arvo ja luonnon kunnioittaminen. Pussykka haluaa omistaa osan tuotteistaan erinäisille tarkoituksille. Ensimmäinen tämänkaltainen nosto oli Luomuna -mallisto, joka on omistettu luonnollisuuteen ja ekologisuuteen. Heti perään tulikin Ylpeänä -kuosi joka on omistettu Pride -liikkeelle ja täten myös tasa-arvolle. Tämänkaltaisia nostotuotteita tulee lisää ja niistä muodostuu käsitys Pussykan arvoista ja tavoitteista. 

Nostotuotteet: Luomuna -mallisto, Ylpeänä -festaripussy, Ylpeänä -normipussy, Puhtaana -pikkarit

Kaikki tuotteet ovat suomalaista käsityötä ja ne ovat valmistettu Porvoossa. Pussykka lahjoittaa jokaisesta myydystä Pussykasta ja Kassikasta 25% hyväntekeväisyyteen parantamaan Naisten asemaa.


HUOLTO

Kaikille kangastuotteille (tavallisesta kankaasta -puuvilla tai pellava- valmistetut pussykat) suositellaan käsinpesua.

Häpy -hiuslenkkejä voi pestä 30 asteen hienopesuohjelmalla.

Silkkisille hävyille ei suositella vesipesua. 

Kassikat voi pestä muun tummavärisen pyykin kanssa 40 asteessa.

Korkkituotteille ei suositella vesipesua. Jos korkkikankaasta valmistettu pussykka likaantuu, suositellaan pyyhkimään kostealla liinalla käyttäen mietoa pesuainetta. Korkkikangas on luonnostaan likaa hylkivä. Korkkikankaasta löydät lisää tietoa täältä

Heräsikö kysyttävää?