KORKKITUOTTEET


Luomuna -mallisto on inspiroitunut kannustuksesta

 ja rohkaisusta olemaan juurikin sellaisena kuin on. Luomuna. 

Pussykka rakastaa ekologisuutta ja haluaa omistaa yhden malliston sille. Luomuna -mallistossa 

pääasiallisena materiaalina on käytetty ekologista ja täysin uusiutuvaa KORKKIA. Korttipussy


Festaripussy

Ylpeänä

'Ylpeänä' on kehitetty tukemaan Pride -liikettä. Tasa-arvo on yksi Pussykan tärkeimmistä arvoista ja se koskee myös seksuaalista suuntautumista. Ylpeys omasta seksuaalisuudesta kuuluu aivan jokaiselle - mahdumme kaikki saman sateenkaaren alle. Ylpeänä on osa Luomuna - mallistoa. Luomuna - mallistossa keskeinen fokus on ekologisuus. Malliston ulkokuori on valmistettu ekologisesta ja täysin uusiutuvasta luonnonvarasta - KORKISTA. Ylpeänä'ä saa Normipussyna sekä Festaripussyna.

55.00 €

Vahvana

'Vahvana' on osa Luomuna - mallistoa. Luomuna - mallistossa keskeinen fokus on ekologisuus. Malliston ulkokuori on valmistettu ekologisesta ja täysin uusiutuvasta luonnonvarasta - KORKISTA. Vahvana on valmistettu paksusta korkkikankaasta, mikä tekee siitä kestävämmän sekä pehmeän tuntuisen. Vahvana'n korkkikangas on todella korkealaatuista kangasta suoraan Portugalista. Vahvana'a saa Festaripussyna.

55.00 €

Aja(ma)ton

Loppuunmyyty Adios bikinikausi, Tervetuloa syksy! '  Aja(ma)ton ' on Luomuna - malliston uutuustuote. Luomuna - mallistossa keskeinen fokus on ekologisuudessa. Malliston ulkokuori on valmistettu ekologisesta ja täysin uusiutuvasta luonnonvarasta - KORKISTA. Aja(ma)ton on valmistettu paksusta korkkikankaasta, mikä tekee siitä erittäin kestävän. Tasseli on valmistettu tummanharmaasta korkkikankaasta. Aja(ma)ton'in korkkikangas on todella korkealaatuista kangasta suoraan Portugalista. Aja(ma)ton on vuoritettu vanhan roosan-värisellä puuvillakankaalla. Aja(ma)tonta pussykkaa saa Festaripussyna.

55.00 €


  Pikkarit


  Mirrit

  Mirrinpentu

  Mirrinpentu on ympäristötietoisen perheen pojille katseenkääntävä asustevalinta juhliin. Tämä upea rusetti on valmistettu korkealaatuisesta korkkikankaasta. Korkkikangas on ekologinen ja vegaaninen vaihtoehto nahalle. Likaa- ja vettähylkivän ominaisuuden lisäksi korkkikangas sietää kulutusta hyvin.  Remmi on myös valmistettu korkista ja se on säädettävissä juuri käyttäjälleen sopivaksi. Jotta rusetti olisi mahdollista säätää ja vaihtaa, saa sen irroitettua remmistä. Varamirrejä myydään erikseen. Remmi on kiinteäsäätöinen ja näyttää upealta paljastettunakin. Huomioithan joustamattomuuden puetessa Mirrinpennun lapsellesi. Pussykka valmistaa Mirrinpentuja tilaustöinä, joten toimitusaikaan lisätään 1-2 päivää. 

  22.00 €

  Mirri

  Mirri on ympäristötietoisen miehen asustevalinta juhliin tai vaikka töihin. Tämä upea rusetti on valmistettu korkealaatuisesta korkkikankaasta. Korkkikangas on ekologinen ja vegaaninen vaihtoehto nahalle. Likaa- ja vettähylkivän ominaisuuden lisäksi korkkikangas sietää kulutusta hyvin. Remmi on myös valmistettu korkista ja se on säädettävissä juuri käyttäjälleen sopivaksi. Jotta rusetti olisi mahdollista vaihtaa, saa sen irroitettua remmistä. Varamirrejä myydään erikseen.

  29.00 €

  Kisu

  Kisu  on ympäristötietoisen miehen asustevalinta juhliin tai vaikka töihin. Tämä upea rusetti on valmistettu korkealaatuisesta korkkikankaasta. Korkkikangas on ekologinen ja vegaaninen vaihtoehto nahalle. Likaa- ja vettähylkivän ominaisuuden lisäksi korkkikangas sietää kulutusta hyvin. Remmi on myös valmistettu korkista ja se on säädettävissä juuri käyttäjälleen sopivaksi. Jotta rusetti olisi mahdollista vaihtaa, saa sen irroitettua remmistä. Varamirrejä myydään erikseen.

  29.00 €

  Kolli

  Kolli on ympäristötietoisen miehen asustevalinta juhliin tai vaikka töihin. Tämä upea rusetti on valmistettu korkealaatuisesta korkkikankaasta. Korkkikangas on ekologinen ja vegaaninen vaihtoehto nahalle. Likaa- ja vettähylkivän ominaisuuden lisäksi korkkikangas sietää kulutusta hyvin. Remmi on myös valmistettu korkista ja se on säädettävissä juuri käyttäjälleen sopivaksi. Jotta rusetti olisi mahdollista vaihtaa, saa sen irroitettua remmistä. Varamirrejä myydään erikseen.

  29.00 €


   Toilettipussy

   Ehdoton

   Ehdoton on osa Luomuna -mallistoa. Luomuna -mallistossa keskeinen fokus on ekologisuudessa. Malliston ulkokuori on valmistettu ekologisesta ja täysin uusiutuvasta luonnonvarasta - KORKISTA. Ehdoton  on luonnonvärisen korkkikankaan lisäksi valmistettu lilanvärisestä korkealaatuisesta korkkikankaasta missä korkin luonnollinen tekstuuri tulee kauniisti esille tummalla pohjalla.

   48.50 €

   Välttämätön

   Välttämätön on osa Luomuna -mallistoa. Luomuna -mallistossa keskeinen fokus on ekologisuudessa. Malliston ulkokuori on valmistettu ekologisesta ja täysin uusiutuvasta luonnonvarasta - KORKISTA. Välttämätön  on luonnonvärisen korkkikankaan lisäksi valmistettu raidallisesta päällystämättömästä korkkikankaasta missä korkkipuun kaarnan eri tekstuurit tulevat kauniisti esille.

   44.50 €

   Korvaamaton

   Korvaamaton on osa Luomuna -mallistoa. Luomuna -mallistossa keskeinen fokus on ekologisuudessa. Malliston ulkokuori on valmistettu ekologisesta ja täysin uusiutuvasta luonnonvarasta - KORKISTA. Korvaamaton  on luonnonvärisen korkkikankaan lisäksi valmistettu raidallisesta korkealaatuisesta korkkikankaasta missä korkkipuun kaarnan eri tekstuurit tulevat kauniisti esille.

   48.50 €

    Normipussy

    KORKKIKANGAS

    Korkkitammi
    Korkkitammi

    Ekologinen ja vegaaninen korkkikangas valmistetaan korkkitammesta joka kasvaa pääasiassa Portugalissa. Korkkipuun kaarnaa korjataan 8-10 vuoden välein ja samasta puusta jopa 200 vuoden ajan. Korjaamisen jälkeen korkki keitetään, kuivatetaan ja höylätään ohuiksi viipaleiksi jonka jälkeen se tiivistetään käyttäen myrkytöntä tiivistettä. Lopulta korkki kiinnitetään puuvilla-polyesterikankaaseen säilyttämään kankaanomaisen taipuisuuden.

    Nyt Suomessakin trendikankaaksi nouseva korkkikangas on ominaisuuksiltaan kevyt, likaa- ja vettähylkivä, hypoallergeeninen, antimikrobinen ja sietää kulutusta hyvin. Korkkikangas kutsutaan myös vegaaniseksi nahankorvikkeksi ja se on eläinoikeusjärjestö PETA'n hyväksymä tuote.


    Miksi korkkimetsä on tärkeä?

    Korkkitammimetsiä uhkaa taloudellisen arvonsa menettäminen mm. viinituotannon synteettisten tai muovikorkkien suosion kasvun myötä. Jos taloudellinen arvo pääsee laskemaan johtaa se näiden arvokkaiden metsien pusikoitumiseen, raivaamiseen tai muuttamiseen viljelysmaaksi. Tämä vuorossaan lisäisi monien uhanalaisten eläinlajien sukupuuton uhkaa kun vanhat korkkitammimetsät häviävät.

    Päinvastoin kuin mitä usein luullaan, yhtään puuta ei kaadeta korkin saamiseksi: korkin kaarnan kerääminen on yksi ympäristöystävällisimmistä korjuumenetelmistä. Korkkikaarna irroitetaan puusta todella varovaisesti, jotta puuta ja sen sisintä kuorikerrosta ei vahingoitettaisi. Ensimmäisen kerran korkkipuusta korjataan sen karnaa vasta, kun puu on noin 20 vuotta vanha. Esim. viinikorkkien valmistukseen soveltuvaa korkkia saadaan vasta puun ollessa yli 40 vuotta vanha.

    Korkkitammen kaarnaa korjataan 8-10 vuoden välien, ja samasta puusta jopa 200 vuoden ajan.
    Korkkitammen kaarnaa korjataan 8-10 vuoden välien, ja samasta puusta jopa 200 vuoden ajan.

    " Korkkitammimetsät ovat elintärkeitä myös paikallisille ihmisille. Korkinkorjuu on kuulunut Välimeren maiden asukkaiden elämään ainakin tuhannen vuoden ajan. Metsät ovat ikivanhoja, ja vanhimmat puut ovat jopa 600 vuoden ikäisiä. "

    -World Wildlife Fund, WWF    Korkkitammimetsissä elää mm. todella harvinaisia espanjanilveksiä ja keisarikotkia, ja siellä talvehtii runsaasti kurkia. Nämä kaikki kärsivät korkkitammimetsien hakkuista. Korkkitammimetsien suojeluun liittyy oleellisesti se, että tuhatvuotinen korkinleikkauksen perinne jatkuu tulevaisuudessakin. Näin varmistetaan paikallisten ihmisten toimeentulo sekä korkkitammimetsien monimuotoisuuden säilyttäminen. WWF tukee korkkitammimetsiä ja työskentelee paikallisten kanssa yhteistyössä suojellakseen arvokkaita korkkitammimetsiä sekä metsän eläimiä mm. tukemalla korkkituotteiden valmistusta ja niiden kysynnän lisäämistä.